nlen

Woon je in Hilversum? Kom dan bij ons badmintonnen!

badminton HilversumWoon je in Hilversum en je wilt graag badmintonnen? Kom dan naar de Loosdrechtse Badminton Vereniging. Wij zijn de gezelligste club van ’t Gooi en spelen op donderdagavond van 20.00 tot 23.00 en op zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Na het spelen is er de mogelijkheid om gezellig wat te drinken in onze kantine. Wij spelen in sporthal De Eikenrode in Loosdrecht en dat is maar een paar kilometer vanaf Hilversum. Voor de sporthal is een groot parkeerterrein waar u gratis uw auto kunt parkeren! 

Er badmintonnen meerdere mensen uit Hilversum bij onze club, dus is het bijna altijd mogelijk om mee te rijden met iemand. Dus bent je op zoek naar een badmintonclub vlakbij Hilversum, kom dan ben je van harte welkom om het eens uit te proberen! Gewoon binnenlopen en dan word je altijd goed opgevangen door iemand. Neem meteen je spullen mee, want er is altijd een mogelijkheid om meteen mee te doen.

Op donderdagavond is er training van 20.00 tot 21.00 uur voor recreanten en competitiespelers. Wil je liever niet trainen, dan is er vaak wel ruimte om alvast vrij te spelen vanaf 20.00 uur. Vanaf 21.00 uur is het voor iedereen vrij spelen en worden er veelal dubbelpartijen of mix partijen gespeelt.

Deze badmintonclub vlakbij Hilversum is een ideale plek om van je luie zweet af te komen, want we spelen geen campingbadminton. Badminton is fysiek één van de zwaarste sporten, dus onderschat het niet. Het is de bedoeling om de shuttle bij de tegenstander op de grond te krijgen. Het is een hele snelle en tactische sport. Een goede slagtechniek helpt je bij het goed plaatsen van de shuttle, je looptechniek helpt je om op de juiste positie te staan op het juiste moment en met goed kijken naar wat je tegenstander gaat doen, helpt je om juist daar te plaatsen waar deze niet staat. 

Enkel leuke weetjes over badminton:

De snelheid van een shuttle wordt door veel mensen onderschat:
•    Gemiddelde snelheid van een shuttle: 200 km/uur
•    Hardste slag ooit gemeten 493 km/uur
•    Gemiddelde duur van een wedstrijd 45 minuten
•    Gemiddelde reactietijd: 0.23 seconden
En verder:
•    één uur spelen van competitief badminton kan tot 500 calorieën per uur verbranden (meer dan hardlopen)
•    Het spelen van badminton verlaagt de slechte cholesterol en verhoogt tegelijkertijd de HDL-waarden (de goede cholesterol)
•    Badminton wordt “het schaken van sport” genoemd omdat je niet alleen de algemene richting op kunt rennen en slaan, maar je juist moet concentreren op de minst verwachte slagen

Dus… woon je in Hilversum en je wilt een leuke, respectvolle en gezellige sport beoefenen, dan ben je van harte welkom bij de LBV.

Schrijf je nu in!